Saint Paul


Στην πλατεία Αριστοτέλους


Kολέγιο De La Salle


Στην αίθουσα πληροφορικής


Δύο σχολεία, ένα πρόγραμμα

















De La Salle και Saint Paul















Στην αυλή του Saint Paul

















Θέα από την Ακρόπολη

1 σχόλιο:

De La Salle είπε...

Το μεσημέρι της 31ης Οκτωβρίου έφτασαν στο Δελασάλ οι μαθητές του Άγιου Παύλου του Πειραιά. Όλοι τους περιμέναμε με μεγάλη αγωνία και χαρήκαμε πολύ όταν τους είδαμε. Γνωριστήκαμε, ο καθένας βρήκε τον «συγκάτοικό» του και συγκεντρωθήκαμε με τους υπεύθυνους καθηγητές στο αμφιθέατρο του σχολείου.
Το πρόγραμμα του τριημέρου περιλάμβανε επισκέψεις στις κατακόμβες του Ιωάννη του Προδρόμου, στο νέο μουσείου Λευκού Πύργου, στο ΄Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, βόλτες στην πλατεία Αριστοτέλους και στην Παραλία φαγοπότι στην πλατεία Άθωνος και στην πλατεία Ναβαρίνου και βέβαια την έναρξη του Projet : La Fête!
Χωρισμένοι σε ομάδες θα δουλέψουμε για 3 μήνες αγνοώντας την χιλιομετρική απόσταση για να πραγματοποιήσουμε άλλο ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα βασισμένο στις Ανταλλαγές!
Αποχαιρετίσαμε τους πειραιώτες την Κυριακή το πρωί στις 10 στον Σιδηροδρομικό Σταθμό. Η χημεία μεταξύ μας ήταν πολύ καλή και δημιουργήθηκαν φιλίες που θα κρατήσουν παρά την απόσταση. Ήταν ένα τριήμερο που θα μείνει χαραγμένο στις καρδιές μας γι’ αυτό ανυπομονούμε να συναντηθούμε τον Φεβρουάριο στον Πειραιά.

Καλλιρρόη Σιμιτζίδου, Α’ λυκείου


Μια εργασία στα γαλλικά, ήταν η αφορμή να γνωριστούμε, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ενωθούμε και να συνεργαστούμε με τα παιδιά από το Saint-Paul. Οι εντυπώσεις μου από αυτή την συνεργασία, οι καλύτερες. Οι στιγμές που περάσαμε μαζί, αξέχαστες. Οι εμπειρίες που αποκομίσαμε, θα μας συντροφεύουν μια ολόκληρη ζωή. Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαμε, περιμένουμε με ανυπομονησία και όρεξη για δουλειά να ξαναβρεθούμε στον Πειραιά για να υλοποιήσουμε την τελική φάση της εργασίας.

Αλεξάνδρα Σπυριδοπούλου, Α’ λυκείου


Με τα παιδιά από το Saint-Paul τα περάσαμε φανταστικά, ταιριάξαμε σαν χαρακτήρες απόλυτα και μας έχουν μείνει οι καλύτερες εντυπώσεις, αφού μέχρι και τώρα αναπολούμε τις στιγμές που περάσαμε με πολύ γέλιο. Προσωπικά πιστεύω πως το τελικό αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο από ότι περίμενε κανείς, καθώς έχουμε είδη δεθεί σαν μία ομάδα και οι εργασίες γίνονται από κοινού με θετική διάθεση και όρεξη για δουλειά.

Βάιος Μαυρομιχάλης, Α’ λυκείου